Yangın Algılama Sistemleri

Yangın alarm sistemi, çeşitli algılama yöntemleri ile merkezi panele bilgi aktararak sistemin aktif olmasını sağlar.
Yönetmelikte, binaların kullanım özelliklerine göre sınıflara ayrılmıştır. Yatırımcı firmalar, mal sahipleri, işveren veya temsilcileri, uygulama firmaları, mühendisler,mimarlar, imalatçılar, müşavirler, danışmanlar, proje kontrol ve işletme yetkilileri yönetmeliği uygulamakla yükümlü kişilerdir.Yürürlükteki yangından korunma yönetmeliklerine ve ilgili standartlara uygun olarak tasarlanmaktadır.
Yangın algılama ve ihbar sistemleri, analog ve konvansiyonel adresli olmak üzere iki kısımda kurgulanır. Kullanılacak ekipman ve altyapı çalışması, tesis yapısı, projedeki elektriksel ve mekaniksel detaylara göre farklılık gösterir.
Müzik ve Acil Anons Sistemleri

Tesisin boyutu, bölge sayısı, akustik yapısı ve talepler sistem yapısını oluşturur. Birden fazla bölgelendirme ve anons noktası özelliği ile her talebi karşılamak mümkündür.
Binaların yangından korunması hakkında yönetmeliğin 81. Maddesi’nin 7. Fıkrasında da belirtildiği üzere; yatak sayısı 200’den fazla olan otel, motel ve yatakhanelerde, Yapı inşaat alanı 5000 m2’den büyük olan veya toplam kullanıcı sayısı 1000 kişiyi aşan topluma açık binalarda, alışveriş merkezlerinde, süpermarketlerde, endüstri tesislerinde ve benzeri binalarda, Yüksekliği 51.50 m’yi geçen bütün binalarda acil anons sistemini zorunlu kılar.
Acil Anons Sistemi, yangın algılama sistemi veya dijital mesaj sistemi ile entegre edilmekte, istenilen bölgeye programlama ile otomatik mesaj ve bilgilendirme mesajları verilebilmektedir. Sistemde müzik yayını ve anons yapılabilmesinin yanında yapılan yayının anlaşılır, güvenli ve sürekli olması büyük önem taşır.
Kurulumu yaptığımız sistemlerde, tüm uluslararası güvenlik standartlarını sağlayarak, basit bir analog sistemden çok fonksiyonel dijital sistemlere kadar geniş bir ürün portföyüne sahip olmanın avantajlarını da müşterilerimize sunmaktayız.
Geçiş Kontrol Sistemleri

Okul,Ofis,Otel,Alışveriş merkezi,Konut gibi toplu yaşam alanlarında kullanılır. Otopark giriş çıkışlarında bulunan bariyer veya otomatik kapıları kapalı devre televizyon (CCTV) ve diğer güvenlik sistemleride entegre edilerek güvenlikte bütünlük sağlanır.

Kamera & Güvenlik Sistemleri

Ancak bu konuda piyasada; fiyat, yeterlilik ve kullanım açısından değişiklik gösteren oldukça geniş bir ürün yelpazesi mevcuttur ve 2 kısımda ( Analog Sistem&IP tabanlı sistem) değerlendirilir.
Basit anlatımla; kamera,kayıt cihazı,monitör ve kablo sistem bütününü oluşturur. Tesise uygun kamera, kablo ve kayıt cihazı seçimi oldukça önemlidir. Sistem kurulmadan önce risk analizi yapılarak doğru ürünün doğru nokta ve seçimlerle kullanılması sistemin bütünlük içinde çalışmasına olanak sağlar.
Kameralar sadece videonun izlenmesi ve kayıt edilmesi ile kalmayıp bir takım yazılım ve donanımların eklenmesiyle operatör müdahalesine gerek kalmadan alarmlar üretebilir, çeşitli obje ve plakaları tespit edebilir hale gelmiştir. Kameraların değişik sektörlerde güvenlik ve güvenlik dışı maksatlarla kullanımı yaygınlaşmaya başlamıştır.
Hırsız Alarm Sistemi
Hırsız Alarm Sistemleri

Alarm verdiği zaman sirenle, ışıkla, otomatik telefon bağlantısıyla çevreye ve gerekli yerlere haber verir. İstenmeyen durumu; açılmaması gereken bir kapı veya pencerenin açılması, evde bir canlının hareket etmesi, cam kırılma sesinin çıkması gibi hallerin oluşmasıyla anlar. İçeride ki hareket ve yaşam tarzınıza bağlı olarak hangi bölümü ne zaman koruyacağınıza kendiniz karar verirsiniz ve alarm sisteminizi istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. Kurma ve kapama işlemleri bir şifrenin tuşlanarak girilmesi veya özel bir uzaktan kumanda veya tanımlı kart ile gerçekleşir. Alarm izleme ve kontrol merkezi üzerinden günlük, haftalık, aylık raporlama yapılabileceği gibi akıllı telefonlara yüklenebilecek uygulamalar sayesinde uzaktan alarm sistemi yönetimi yapılabilmektedir
Alarm sistemleri ev veya işyerinizin konumuna, isteklerinize, içerideki yaşama tarzınıza ve tamamen size özel seçilmiş elektronik parçaların birbirleriyle entegre edilmesiyle oluşur. Alarm sistemleri, kablolu ya da kablosuz olarak iki farklı yapıya sahip olup ihtiyaca ve bütçeye göre projelendirilebilmektedir. Kullanıcı talebi doğrultusunda ihtiyaca göre projelendirilebilecek alarm sistemi fiyatları değişiklik gösterebilmektedir.
Akıllı Ev Sistemleri
İster seyahatte ister tatilde isterseniz de alışveriş yapıyor olun, evinizi cep telefonunuz ile uzaktan kontrol edilebilir ve evinizin güvenliğini dünyanın her yerinden kontrol altına alabilirsiniz.
Akıllı ev, ev teknolojileri endüstrinin birçok alanında kullanılan kontrol sistemlerinin gündelik hayata uyarlanması, Ev otomasyonu da, bu teknolojilerin kişiye özel ihtiyaç ve isteklerine uygulanmasıdır.
Akıllı ev sistemleri geliştirilirken göz önünde bulundurulan temel unsurlardan biri, bu sistemlerin kişisel akıllı cihazlarla (akıllı telefonlar, tablet bilgisayarlar, akıllı saatler vb.) tam uyumlu olarak çalışabilmeleridir. Akıllı ev sistemleri enerji tasarrufu,konfor ve güvenliği tek pakette sizlere sunar.
Akıllı ev otomasyonuna geçilmesinin en büyük nedenlerinden biri verimliliğini arttırmak ve enerji tasarrufu sağlamaktır (Evin kullanılmayan bölgelerinde ısı kontrolü, gereksiz yere açık bırakılan ışıklar ve cihazlar v.b).
Konfor sağlanmasındaki mantık ise, kişiye gereksiz yere zaman kaybettiren işlerin bu otomasyon sayesinde otomatik olarak yerine getirilmesi ve normal koşullarda kullanıcı tarafından gerçekleştirilmeyecek işlemlerin yerine getirilmesidir.
Akıllı evin sağlayacağı güvenlik, klasik alarm sistemlerine kıyasla en büyük avantajı hırsızlık, yangın veya su baskını gibi olayların gerçekleşmeden önlenebilmesidir.
Akıllı evlerin en büyük kolaylığı, ev otomasyon sistemlerinin birçok komutu arka arkaya yerine getirmek suretiyle gerçekleştirdiği “senaryolandırma” seçeneğini sağlamasıdır ( Tüm perdelerin kapatılması, ışıkların kısılması, alarmın otomatik devreye girmesi, televizyonun 20 dk. sonra kapatılması v.b birden fazla kişiye özel senaryo uygulamaları).
Otomatik Bahçe Sulama Sistemleri

Çim ve bitkilerde sulama metotları oldukça önemlidir. Güneş doğmadan yapılan sulamalarda yani soğumuş toprağı suladığınızda gün içinde ısınan toprağa göre su daha az buharlaşır. Böylece bitki kökleri, günün sıcağı gelmeden önce eşit miktarda yeterince su alabilir. Sulamada yeterli miktarda suyun sağlanması bitki veya çimin ömrünü uzatacaktır. Doğru sulama, suyun köklere yeterince ulaşması demektir. Kullanılan miktar çok düşük olduğunda, su sadece toprağın üstünü kaplar. Sistem kurulumu ile istenilen zaman ve miktarda doğru sulama yapmak mümkündür.
Sulama panelinin kontrol ettiği Selenoid (Elektrik & Pilli) vanalar, istenen bölgedeki su geçişini kontrol eder ve bu vanaların üzerine monte edilen Ana boru ve ekleme malzemeleri sayesinde su geçişi başlar ve tasarlanan noktalardaki sprey başlıklar sulama işlemini gerçekleştirir.
Paneller Elektrikli veya Pilli olarak talep ve olanaklar doğrultusunda seçilebilmektedir. Arazi Çim ve Bitki-Ağaç sulama olarak 2 Ayrı yöntem ile sulanabilmektedir. Villalar, Park ve bahçeler, Fabrika alanları, Tarlalar, Kamu alanları ve spor tesislerindeki ihtiyaca yönelik çözümler sunulmaktadır.
Kumanda ve Dağıtım Panoları

Motorların, pompaların, fanların ve buna benzer tüm elektrikli ekipmanların otomatik veya manuel olarak, uzaktan veya yakından kontrolünü sağlayan panolardır. Sistem içinde motorların beslenmesi ve kumanda edilmeleri MCC panoları ile yapılmaktadır. MCC panoları, güç ve kumanda olarak 2 farklı aşamadan oluşur ve ana besleme üniteleri ve kumanda için gerekli ekipmanları içerir.
Bina yönetim sistemlerine entegre edilebilir.
Kontrol edilecek cihazın özelliğine göre pano içi malzeme seçimi ve tasarımı yapılır. Örneğin; derin kuyu dalgıç pompalarda su seviye röleleri, faz hataları ve aşırı akım röleleri, hidroforlarda eşit yaşlandırma için sıralama röleleri,yüksek basınç ve termik koruma gibi ekipmanlar ile motorların uzun ömürlü sorunsuz çalışmaları sağlanır. Üzerinde konulacak pako şalter veya start butonları ile ister otomatik kullanım, ister manuel kullanım sağlanabilir.